Welke matras kiezen bij rugpijn

Op zoek naar de beste matras om uw rugpijn te verlichten?

Kijk dan niet verder dan Promedisleep.

Onze medische matrassen en boxspring bedden bieden ongeëvenaarde ondersteuning en comfort, speciaal ontworpen om veelvoorkomende oorzaken van pijn en ongemak te verlichten.

Plan een gratis consultatie met onze slaapexperts en kinesitherapeuten om de perfecte matras voor uw behoeften te vinden.

Vul ons formulier in voor meer informatie over onze prijzen, modellen en opties, en ontvang deskundig advies over welke matras het beste bij uw specifieke behoeften past.

Bij Promedisleep helpen we u de best mogelijke slaapoplossing te vinden voor een optimale gezondheid en welzijn.

Matras | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2


Welke matras kiezen bij rugpijn
Welke matras kiezen bij rugpijn

Bent u op zoek naar een matras om uw rugpijn te verlichten?

Kijk dan niet verder dan de medische matrassen en bedden van Promedisleep.

Onze slaapexperts en kinesitherapeuten kunnen u helpen om de perfecte optie te kiezen voor uw specifieke behoeften, terwijl u geniet van het comfort en de kwaliteit van onze producten.

Zeg vaarwel tegen de pijn en hallo tegen een goede nachtrust met Promedisleep.


Welke matras kiezen bij rugpijn

Bij Promedisleep begrijpen we het belang van een goede nachtrust, vooral voor mensen met rugpijn.

Daarom bieden we een breed gamma aan hoogwaardige matrassen en boxspring bedden met medische kwaliteiten, gericht op het bieden van de best mogelijke ondersteuning en drukverlichting voor uw rug.

Maar hoe kiest u met zo veel opties op de markt het juiste matras voor uw aandoening?

In dit artikel bespreken we 7 kenmerken waarop u moet letten bij het kiezen van een matras voor rugpijn.

Hardheidsniveau

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een matras voor rugpijn is de hardheidsgraad.

Hoewel een stevige matras goede ondersteuning kan bieden, is deze mogelijk niet geschikt voor mensen met bepaalde aandoeningen.

Anderzijds kan een zachte matras onvoldoende ondersteuning bieden, wat leidt tot een slechte slaapkwaliteit en meer pijn.

Bij Promedisleep raden we een stevige matras aan die een goed evenwicht biedt tussen comfort en ondersteuning.

Materiaalkwaliteit | Welke matras kiezen bij rugpijn

De materiaalkwaliteit van een matras kan ook een belangrijke rol spelen bij het verminderen van rugpijn.

Ga op zoek naar een matras gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals traagschuim of latex, die drukverlichting en ondersteuning voor uw rug kunnen bieden.

Onze medische matrassen zijn gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit, met als doel de best mogelijke ondersteuning en comfort te bieden bij verschillende rugaandoeningen.

Drukverlichting

Als u last heeft van rugpijn, is het essentieel om een matras te kiezen dat voldoende drukontlasting biedt.

Dit betekent dat het matras uw gewicht gelijkmatig moet kunnen verdelen, waardoor de druk op uw rug en andere drukpunten wordt verminderd.

Onze medische matrassen zijn ontworpen om maximale drukverlichting te bieden, met als doel pijn te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Ademend vermogen

Een andere essentiële factor bij het kiezen van een matras voor rugpijn is het ademend vermogen.

Een ademend matras kan helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, zodat u niet wakker wordt van nachtelijk zweten.

Zoek naar een matras met goede ventilatie en luchtstroom, zoals onze medische matrassen met ademende hoezen en ondersteunende schuimlagen.

Dragende basis | Welke matras kiezen bij rugpijn

Een ondersteunende bodem kan ook een aanzienlijk verschil maken bij het verminderen van rugpijn.

Een boxspring bed van goede kwaliteit met een ondersteunende lattenbodem kan helpen om uw rug optimaal te ondersteunen en zo de slaapkwaliteit te verbeteren en pijn te verminderen.

Grootte en compatibiliteit

Bij het kiezen van een matras tegen rugpijn is het essentieel om rekening te houden met de grootte en de compatibiliteit met uw bedkader en/of boxspring bed.

Bij Promedisleep bieden we een brede waaier aan matrasmaten en aanpassingsmogelijkheden, met als doel de perfecte pasvorm te bieden voor uw individuele behoeften.

Bij Promedisleep streven we ernaar u de best mogelijke ondersteuning en service te bieden, met als doel u te helpen de perfecte matras te vinden voor uw individuele behoeften.

 • Kies een stevige matras voor een optimale balans tussen comfort en ondersteuning.
 • Zoek naar matrassen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zoals traagschuim of latex, voor drukverlaging en ondersteuning.
 • Controleer op ademend vermogen om nachtelijk zweten te voorkomen.
 • Overweeg een ondersteunende basis, zoals een boxspring bed, voor optimale ondersteuning.
 • Vertrouw op de kwaliteitsproducten en -diensten van Promedisleep, begeleid door slaapexperts en kinesitherapeuten.
Welke matras kiezen bij rugpijn

Wat kost een matras voor rugpijn: Laat rugpijn je ’s nachts niet wakker houden! Investeer in een matras van hoge kwaliteit die speciaal ontworpen is om ondersteuning te bieden en de pijn te verlichten. Bij Promedisleep beginnen onze medische matrassen voor rugpijn aan betaalbare prijzen.

Matras voor rugpijn: Bent u het beu om ongemakkelijk te woelen en te draaien? Bij Promedisleep vindt u een matras die aan uw specifieke rugpijnbehoeften voldoet. Onze medische matrassen zijn deskundig vervaardigd om drukpunten te ondersteunen en te verlichten voor een betere nachtrust.

Beste matras voor verlichting rugpijn: Zeg vaarwel tegen slapeloze nachten en hallo tegen comfort met de beste matras tegen rugpijn. Promedisleep biedt een breed scala aan medische matrassen, elk ontworpen om optimale ondersteuning en drukverlichting te bieden voor een rustgevende slaap.

Matras voor rugpijn: beste matras voor rugklachten: Bij Promedisleep begrijpen we het belang van een goede nachtrust, vooral voor wie rugpijn heeft. Daarom bieden we een uitgebreide selectie medische matrassen die rugpijn ultiem verlichten, tegen onklopbare prijzen.

Bedbodems voor rugpijn: prijzen, modellen en maten: De juiste bedbodem kan een groot verschil maken bij het verlichten van rugpijn. Bij Promedisleep bieden we verschillende bedbodems met medische kwaliteiten aan, beschikbaar in verschillende prijzen, modellen en maten om aan uw behoeften en budget te voldoen.

Medische matras voor rugpijn | Info: Wist u dat een medische matras gerichte ondersteuning kan bieden om rugpijn te verlichten? Bij Promedisleep bieden we deskundige informatie over onze medische matrassen tegen rugpijn, zodat u de beste beslissing kunt nemen voor uw slaapbehoeften.

Beste matras kopen voor rugpijn: Laat rugpijn uw levenskwaliteit niet in de weg staan. Investeer in een hoogwaardige matras van Promedisleep, die speciaal ontworpen is om drukpunten te ondersteunen en te verlichten en om een rustgevende slaap te bevorderen. Koop met vertrouwen en word fris en pijnvrij wakker.


Welke matras kiezen bij rugpijn: 9 wetenschappelijke feiten die u moet weten

Bij Promedisleep begrijpen we het belang van een goede nachtrust.

Het is geen geheim dat rugpijn de slaapkwaliteit sterk kan beïnvloeden.

Daarom zijn wij gespecialiseerd in de verkoop van hoogwaardige matrassen en boxspring bedden die speciaal ontworpen zijn om rugpijn te verlichten.

In dit artikel delen we 9 wetenschappelijke feiten die u moet weten als u een matras tegen rugpijn kiest.

Het type matras is belangrijk

Er zijn verschillende soorten matrassen op de markt, zoals traagschuim, latex, binnenvering en hybride.

Hoewel ze allemaal comfort bieden, verschillen ze in ondersteuning en stevigheid.

Matrassen van traagschuim zijn bijvoorbeeld ideaal om druk te verlichten, terwijl matrassen met binnenvering meer ondersteuning bieden.

Kies de juiste hardheid

De stevigheid van uw matras is essentieel bij rugpijn.

Een te zacht matras kan ervoor zorgen dat uw ruggengraat te veel wegzakt, terwijl een te stevig matras druk kan uitoefenen op uw gewrichten.

De ideale hardheid verschilt van persoon tot persoon, maar over het algemeen wordt een gemiddeld stevig matras aanbevolen voor mensen met rugpijn.

De dichtheid van het matras is belangrijk

De dichtheid van een matras verwijst naar de hoeveelheid materiaal per kubieke voet.

Een matras met een hoge dichtheid biedt meer ondersteuning en duurzaamheid, waardoor het ideaal is voor mensen met rugpijn.

Matrassen met een lage dichtheid hebben daarentegen de neiging om snel door te zakken en bieden mogelijk niet voldoende ondersteuning.

Kies matrassen met een gezoneerd ondersteuningssysteem

Een ondersteuningssysteem met zones biedt gerichte ondersteuning aan verschillende delen van uw lichaam, zoals de heupen, schouders en onderrug.

Deze functie helpt de juiste uitlijning van de wervelkolom te behouden, vermindert drukpunten en verlicht rugpijn.

Omweeg bewegingsisolatie | Welke matras kiezen bij rugpijn

Als u uw bed deelt met een partner, is het essentieel om een matras met bewegingsisolatie te overwegen.

Deze eigenschap zorgt ervoor dat beweging aan de ene kant van het bed de andere kant niet stoort.

Dit is vooral cruciaal voor mensen met rugpijn, omdat elke beweging extra ongemak kan veroorzaken.

Controleer op ademend vermogen

Een ademend matras zorgt voor een goede luchtstroom, waardoor warmteophoping wordt voorkomen en u de hele nacht koel blijft.

Deze eigenschap is vooral essentieel voor mensen met aandoeningen die een verhoogde lichaamstemperatuur veroorzaken, zoals artritis.

Houd rekening met je slaaphouding

Uw slaaphouding speelt ook een rol bij het kiezen van het juiste matras voor rugpijn.

Zijslapers hebben bijvoorbeeld een zachtere matras nodig om hun schouders en heupen op te vangen, terwijl rugslapers een meer ondersteunende matras nodig hebben om de uitlijning van de wervelkolom te behouden.

Maagslapers kunnen een stevige matras nodig hebben om te voorkomen dat hun buik te veel naar binnen zakt.

Probeer voordat u koopt

Ten slotte is het van cruciaal belang om een matras uit te proberen voor u tot aankoop overgaat.

Bij Promedisleep bieden we een gratis consultatie aan met onze slaapexperts en kinesitherapeuten die u kunnen helpen om het juiste matras te kiezen voor uw specifieke behoeften.

We bieden ook een mobiele showroom waar u onze matrassen kunt uitproberen in het comfort van uw eigen huis.

 • Een stevige matras wordt aanbevolen voor mensen met rugpijn.
 • Zoek naar een matras met gezoneerde ondersteuning voor een goede uitlijning van de wervelkolom.
 • Overweeg bewegingsisolatie als u uw bed deelt met een partner.
 • Kies een ademend matras om warmteophoping te voorkomen.
 • Houd rekening met uw slaaphouding bij het kiezen van een matras.
 • Let op veiligheids- en kwaliteitscertificaten wanneer u voor een matras gaat winkelen.
 • Probeer een matras uit voordat u tot aankoop overgaat om er zeker van te zijn dat het de juiste keuze voor u is.

Bij Promedisleep begrijpen we hoe rugpijn uw dagelijks leven kan beïnvloeden en we doen er alles aan om u de beste oplossingen te bieden.

Door deze negen wetenschappelijke feiten te volgen, kunt u de juiste matras kiezen die aan uw behoeften voldoet en een goede nachtrust krijgen.

Welke matras kiezen bij rugpijn

Welke matras kiezen bij rugpijn: 6 tips van kinesitherapeuten

Bij Promedisleep begrijpen we het belang van een goede nachtrust.

Als fysiotherapeuten en beddenspecialisten hebben we de effecten van rugpijn op onze klanten gezien en we zijn ervan overtuigd dat het vinden van de juiste matras cruciaal is voor zowel een goede nachtrust als verlichting van de pijn.

In dit artikel geven we u zes tips om de beste matras voor uw rugpijn te kiezen.

Hardheid is belangrijk

Veel mensen denken dat een stevige matras het beste is tegen rugpijn, maar dat is niet altijd het geval.

Het is belangrijk om een matras te vinden dat niet te zacht en niet te stevig is.

Uw matras moet ondersteuning bieden om uw wervelkolom in de juiste positie te houden, maar mag niet zo hard zijn dat er drukpunten ontstaan.

Wij raden u aan verschillende soorten matrassen uit te proberen om de juiste balans te vinden voor uw behoeften.

Bedenk uw slaaphouding

Uw slaaphouding kan van invloed zijn op hoe uw rug aanvoelt, dus het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een matras.

Zijslapers kunnen baat hebben bij een iets zachter matras, terwijl rug- en buikslapers de voorkeur kunnen geven aan een steviger matras.

Het is essentieel om een matras te kiezen dat uw wervelkolom ondersteunt, ongeacht uw slaaphouding.

Let op drukverlaging

Drukpunten kunnen pijn en ongemak veroorzaken, vooral voor mensen met rugproblemen.

Zoek naar een matras met drukverlagende eigenschappen, zoals traagschuim of latex.

Deze materialen vormen zich naar uw lichaam, verminderen drukpunten en helpen pijn te verlichten.

Draagvlak | Welke matras kiezen bij rugpijn

De basis van uw matras is net zo belangrijk als de toplaag.

Een ondersteunende bodem zorgt ervoor dat de matras langer meegaat en biedt de nodige ondersteuning voor uw rug.

Overweeg het gebruik van een lattenbodem, omdat deze voor een betere luchtstroom naar de matras kan zorgen, bijdraagt aan de temperatuurregeling en geurtjes vermindert.

Materiaal is belangrijk | Welke matras kiezen bij rugpijn

De materialen die in het matras worden gebruikt, kunnen van grote invloed zijn op het comfort en de duurzaamheid.

Traagschuim matrassen zijn ideaal voor drukverlichting, terwijl latex matrassen een natuurlijker en veerkrachtiger gevoel geven.

Hybride matrassen bieden het beste van twee werelden en combineren verschillende materialen voor maximaal comfort en ondersteuning.

Gebruik de expertise van Promedisleep

Bij Promedisleep helpen we onze klanten de perfecte matras voor hun behoeften te vinden.

Ons team van kinesitherapeuten en beddenspecialisten kan u een gratis adviesgesprek aanbieden om u te helpen de beste matras voor uw rugpijn te vinden.

Onze mobiele showroom stelt ons in staat om onze expertise naar u toe te brengen, zodat u verzekerd bent van het best mogelijke advies en de beste prijs.

Samengevat is het kiezen van de juiste matras voor uw rugpijn essentieel voor een goede nachtrust en verlichting van de pijn.

Houd bij het maken van uw keuze rekening met factoren zoals hardheid, slaaphouding, drukverlaging, bodemondersteuning en materiaal.

Vergeet niet gebruik te maken van de expertise van Promedisleep om de perfecte matras voor uw behoeften te vinden.

 • Vind de juiste hardheid en houd rekening met uw slaaphouding
 • Zoek naar drukverlaging en een ondersteunende basis
 • Kies de juiste materialen voor uw behoeften
 • Profiteer van de expertise van Promedisleep voor een gratis adviesgesprek
 • Krijg deskundig advies en de beste prijzen van ons team van kinesitherapeuten en beddenspecialisten
 • Investeer in een goede matras voor een betere nachtrust en verlichting van de pijn.

Welke matras kiezen bij rugpijn: veelgestelde vragen van Promedisleep

Bent u op zoek naar het juiste matras om uw rugpijn te verlichten?

Kijk dan niet verder dan Promedisleep, uw oplossing voor kwaliteitsmatrassen en boxsprings.

Hieronder vindt u enkele van de meest gestelde vragen die we van onze klanten krijgen over rugpijn en de keuze van onze matrassen:

Welke matras is het beste voor rugpijn?

Bij Promedisleep raden we een matras met medium stevigheid aan als de ideale keuze voor wie last heeft van rugpijn.

Een medium stevige matras biedt voldoende ondersteuning en comfort aan de wervelkolom, zonder te zacht of te hard te zijn.

Kan ik een traagschuim matras gebruiken tegen rugpijn?

Ja, dat kan.

Matrassen van traagschuim zijn uitstekend voor mensen die last hebben van rugpijn, omdat ze zich aanpassen aan de rondingen van uw lichaam en de druk optimaal verlichten.

Moet ik overwegen een verstelbaar bed te kopen tegen rugpijn? | Welke matras kiezen bij rugpijn

Ja, een verstelbaar bed is een goede optie voor mensen met rugpijn.

Door uw benen en hoofd hoger te leggen, helpt het de druk op uw onderrug te verlichten, wat weer verlichting geeft bij chronische pijn.

Hoe vaak moet ik mijn matras vervangen als ik rugpijn heb?

Een matras van goede kwaliteit gaat meestal 7-10 jaar mee.

Als u echter last hebt van rugpijn, kunt u uw matras het beste eerder vervangen, rond de 4-5 jaar.

Op die manier kunt u ervoor zorgen dat de matras uw rug de nodige ondersteuning en comfort biedt.

Kan een slecht matras rugpijn veroorzaken?

Ja, een slecht matras kan rugpijn veroorzaken of verergeren.

Een oude, doorgezakte matras kan leiden tot een slechte slaaphouding, terwijl een matras zonder ondersteuning uw spieren kan belasten.

Daarom is het essentieel om te investeren in een matras van hoge kwaliteit dat aan uw specifieke behoeften voldoet.

Helpt een steviger matras bij rugpijn?

Nee, een steviger matras is niet noodzakelijk de beste oplossing voor rugpijn.

Hoewel mensen vaak denken dat een steviger matras beter is tegen rugpijn, is de realiteit dat een medium stevig matras betere ondersteuning en drukverlichting biedt.

Welk type matras moet ik kiezen voor mijn rugpijn?

Het kiezen van de juiste matras is essentieel voor uw rugpijn. Een te zachte of te stevige matras kan voor meer ongemak zorgen en uw rugpijn doen toenemen. Bij Promedisleep bieden we een gamma medische matrassen aan die specifiek ontworpen zijn om rugpijn te verlichten. Onze deskundige adviseurs begeleiden u bij het kiezen van de perfecte matras die u maximaal comfort en ondersteuning biedt.

Waarin verschilt een medische matras van een gewone matras?

Een medisch matras is speciaal ontworpen om superieure ondersteuning te bieden aan de wervelkolom en om drukpunten in het lichaam te verminderen. Onze medische matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals latex, traagschuim en pocketveren. Deze materialen bieden optimaal comfort en ondersteuning terwijl ze de druk op uw rugspieren, gewrichten en ligamenten verminderen.

Hoe kan een lattenbodem mijn rugpijn verbeteren?

Onze lattenbodems zijn ontworpen om samen te werken met onze medische matrassen. De lattenbodem zorgt voor meer ventilatie, wat de opbouw van warmte en vocht vermindert. Dit resulteert in een comfortabelere en gezondere slaapomgeving. De lattenbodem zorgt ook voor meer flexibiliteit, wat helpt om drukpunten te verminderen en de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren. Door het juiste matras met de juiste bedbodem te combineren, kunt u de ultieme slaapervaring ervaren en uw rugpijn verlichten.


Welke matras kiezen bij rugpijn: deskundige aanbevelingen van Promedisleep

Bij Promedisleep begrijpen we dat de keuze van het juiste matras een wereld van verschil kan maken bij de behandeling van rugpijn.

Daarom streven we ernaar onze klanten matrassen en boxspring bedden van de hoogste kwaliteit te bieden die geoptimaliseerd zijn voor een goede uitlijning van de wervelkolom en drukontlasting.

Onze medische matrassen en bedden zijn ontworpen om een breed scala aan medische aandoeningen te verlichten, van fibromyalgie tot artrose, zodat u de rustgevende slaap krijgt die u nodig hebt om te genezen en te herstellen.

Welke matras kiest u best voor rugpijn?

Bij Promedisleep raden we u onze ergonomische matrassen en boxspring bedden aan, die ontworpen zijn om de perfecte combinatie van ondersteuning en comfort te bieden.

Onze medische matrassen zijn voorzien van geavanceerde technologie die zich aanpast aan de unieke contouren van uw lichaam, waardoor een gezonde uitlijning van de wervelkolom wordt bevorderd en de druk op gevoelige zones zoals de heupen, schouders en rug wordt verminderd.

Met onze medische matrassen en boxspring bedden kunt u gerust zijn, wetende dat u investeert in een comfortabele, herstellende slaap waardoor u zich op uw best voelt.

 • Verbeter uw slaapkwaliteit en verminder rugpijn met de medische matrassen en boxspring bedden van Promedisleep.
 • Onze ergonomische matrassen zijn ontworpen voor een optimale uitlijning van de wervelkolom en drukverlichting.
 • Profiteer van een gratis adviesgesprek met onze slaapexperts en kinesitherapeuten en van de beste prijzen voor onze kwaliteitsproducten.

Wilt u meer weten over hoe Promedisleep u kan helpen om een goede nachtrust te krijgen?

Laat uw contactgegevens achter op onze website en plan vandaag nog een consultatie met één van onze experts.

Welke matras kiezen bij rugpijn